RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Omstridte Clinton-eposter offentliggjøres

Hillary Clintons eposter fra hennes tid som utenriksminister skal offentliggjøres.
Hillary Clintons eposter fra hennes tid som utenriksminister skal offentliggjøres. Foto: Jim Young (Reuters)
Et knippe omstridte eposter fra Hillary Clintons tid som utenriksminister i USA ble fredag offentliggjort.

Det vekket oppsikt i USA da det ble kjent at Clinton hadde brukt en privat epostadresse der hun selv hadde kontroll over serveren mens hun var utenriksminister i Barack Obamas regjering.

Clinton, som har kastet seg inn i kampen for å bli Demokratenes presidentkandidat i 2016, har siden oversendt 30.000 eposter fra denne perioden til Utenriksdepartementet. Nå er 296 av disse offentliggjort.

Epostene omhandler et angrep på den amerikanske konsulatet i Benghazi i Libya i 2012, der den amerikanske ambassadøren Chris Stevens var blant de drepte. Clintons politiske motstandere i det republikanske partiet har rettet sterk kritikk mot regjeringens håndtering av angrepet.

Epostene som nå offentliggjøres, har tidligere vært gjennomgått av en kongresskomité som har gransket Benghazi-saken. Utenriksdepartementet skal gå gjennom alle Clintons 30.000 eposter, totalt 55.000 dokumentsider, og offentliggjøre dem i henhold til amerikanske offentlighetslover. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere