*Nettavisen* Nyheter.

Ønsket å bombe Nord-Korea, nå kan han bli USAs forsvarsminister

Ashton Carter under Obamas tale der han blir presentert som presidentens valg til ny forsvarsminister. Foto: Jacquelyn Martin (Ap)

– Risikoen ved ikke å gjøre noe, er for USA enda større.

Washington (NTB): Ashton Carter, som president Barack Obama ønsker som ny forsvarsminister, gikk for sju år siden inn for å bombe Nord-Korea.

Det var i 2006 at Carter, sammen med tidligere forsvarsminister William Perry argumenterte for å bombe våpenanlegg i Nord-Korea.

– Risikoen ved ikke å gjøre noe, er for USA enda større, skrev Carter og Perry i Time.

Kritiserte Bush

Carter var professor ved Harvard-universitetet da innlegget ble skrevet og kritiserer sammen med Perry daværende president George W. Bush for å ta for lett på trusselen fra Nord-Korea.

De mente blant annet at Nord-Korea kunne la seg friste til å selge atomvåpenteknologi til terrorister.

– Mange tror også at Nord-Koreas feilslåtte økonomi en dag vil føre til at regimet faller. Hvem får da hånd om atomvåpnene deres, spør de to.

– Strategisk perspektiv

– Carter tar med seg en unik blanding av strategisk perspektiv og teknologisk kunnskap inn i jobben, sa president Barack Obama da han fredag kunngjorde at han hadde nominert Carter til posten som forsvarsminister.

Carter var viseforsvarsminister under Leon Panetta fra oktober 2011 til desember i fjor.

Reformvillig

60-åringen regnes som ekspert på høyteknologiske våpensystemer og militærbudsjetter, og han har framstilt seg selv som reformvillig og opptatt av å effektivisere byråkratiet i Pentagon.

Kritikerne har pekt på at han har liten erfaring med strategisk ledelse, og de gjør også et poeng av at han aldri selv har tjenestegjort i uniform slik forgjengeren Chuck Hagel gjorde i Vietnam. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.