Ønsket på Muhammed-konferanse

Foto: Susanne Berg-Hansen (TV 2 Nettavisen)

Vebjørn Selbekk ble drapstruet da han publiserte Muhammed-karikaturene. Nå ønskes han velkommen på konferanse.

09.05.06 16:16

Det Islamske Forbundet i Oslo og Muslim World League sier Magazinet-redaktør Vebjørn Selbekk er velkommen på deres konferanse om profeten Muhammed i Oslo 12.-14. mai.

- Vi planla å arrangere konferansen i Oslo før konflikten om karikaturtegningene oppstod. Men det var på grunn av konflikten at vi valgte akkurat profeten Muhammed som tema for konferansen, sier generalsekretær i den internasjonale foreningen for nye muslimer, Khaled Al-Ramihi, til TV 2 Nettavisen på telefon fra Jiddah i Saudi-Arabia.

- Håper han kommer
Foreningen er en avdeling av det islamske verdensforbundet og står bak konferansen. Selbekk har ikke blitt spesielt invitert til konferansen. Men han er ønsket.

- Jeg håper han vil komme. Vi har i samarbeid med Det islamske forbundet invitert mange norske politikere, mediefolk og andre fagpersoner fra Norge og de nordiske landene. Jeg har bedt om at Magazinet-redaktør Selbekk skal bli invitert, sier Al-Ramihi.

Konferansen vil ta for seg ulike temaer knyttet til profetens liv og lære.

- Vi tror at de som krenket profeten Muhammed egentlig ikke vet hvem han er, og ikke vet mye om hans liv, sier Al-Ramihi.

- Ikke invitert
Magazinet-redaktør Vebjørn Selbekk, som publiserte de kontroversielle Muhammed-karikaturene i januar, sier selv han ikke har mottatt noen invitasjon til konferansen.

- Jeg ikke hørt om det. Jeg vil gjerne dra på konferansen, men har dessverre ikke mottatt noen invitasjon fra det muslimske miljøet her i landet, selv om jeg har god kontakt med en del av dem. Jeg er veldig opptatt av dialog og av å bygge bro mellom religionene. Hvis jeg blir invitert vil jeg dra dit, sier Selbekk til TV 2 Nettavisen.

I invitasjonen til konferansen heter det at alle er hjertelig velkommen, både muslimer og ikke-muslimer, menn og kvinner samt voksne og barn.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag