OPEC vil ha $70 fatet

Foto: LOUAFI LARBI (REUTERS)

Generalsekretær Abdalla El-Badri vil skru opp prisen, og forbruket daler.

- En pris på 50 dollar er ikke nok til å dekke fremtidige investeringskostnader (...) En pris på mer enn 70 dollar vil gi en fornuftig og akseptabel fortjeneste, sa generalsekretær Abdullah al-Badri under en pressekonferanse i Algeri, melder AFP.

Se: Oljekursen på NA24.

OPEC har sitt neste møte i Wien 28. mai.

I desember bestemte OPEC at produksjonen skulle skrues ned med 2,2 millioner fat per dag. Ennå skal produksjonen ned med 700.000 fat for at dette målet skal nås.

15. april senket OPEC sin prognose for etterspørselen av olje. OPEC mener at produksjonen vil falle med 1,6 prosent - eller 1,37 millioner fat per dag - til 84,18 millioner fat per dag.

- Verdensøkonomien viser nå positive tegn til å bedre seg. Dette må vi ta i betraktning før vi tar avgjørelser for fremtiden, sa generalsekretæren på spørsmål om det kan være aktuelt for OPEC å skru ned oljeproduksjonen.

OPEC mener at IEAs (International Energy Agency) prognose for oljeforbruk ligger i overkant av hva som faktisk kommer til å bli etterspurt. IEAs siste prognose kutter oljeforbruket med en million fat per dag til totalt 83,4 millioner fat.

- OPEC ønsker ballanse mellom tilbud og etterspørsel og en akseptabel pris, sier al-Badri.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.