*Nettavisen* Nyheter.

Ophelia i bilder

Orkanen Ophelia dynket kysten av delstaten North Carolina med regn torsdag. Se bilder av ødeleggelsene.

16.09.05 03:21

Orkanen Ophelia kravlet seg langs kysten av den amerikanske delstaten North Carolina torsdag. Flere hjem og forretninger ble skadd i stormen.

Mistet strømmen
Vindstyrken i stormens øye ble svekket i løpet av torsdagen. Stormens øye er antatt å bli værende rett utenfor kysten. Den nordlige delen av «veggen» på stormens øye kan imidlertid bli liggende over området Outer Banks til middagstider lokal tid fredag, skriver Associated Press.

Mer enn 81.000 hjem og forretninger mistet strømmen nord i North Carolina torsdag. Fastlandet ser ut til å ha unngått de verste oversvømmelsene, men vinden og bølgene har gjort en del skade.

Se bilder nederst i saken.

120 km/t
Den høyeste vindstyrken i orkanen hadde løyet til omtrent 120 kilometer i timen torsdag ettermiddag, bare så vidt nok til å regnes som en orkan. Siden orkanen hadde blitt svakere og retningen var mot åpent hav ble orkanvarslet for North Carolina redusert til en advarsel om tropisk storm fra Cape Lookout til Cape Charles Light i delstaten Virginia.

Klokka 23 norsk tid torsdag lå sentrum av orkanen omtrent 48 kilometer sørvest for Cape Hatteras og omtrent 96 kilometer nordøst for Cape Lookout.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.