RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oppfordrer til generalstreik

Foto: APTN
Sist oppdatert:
Flere tusen demonstranter er torsdag morgen fortsatt på plass i gatene i Kiev. Opposisjonen oppfordrer til generalstreik. Følg situasjonen direkte på web-tv.

Torsdag morgen var flere tusen demonstranter klare i kulden for enda en dag med protester. Grupper av kvinner delte ut brødskiver med ost og salami til demonstrantene, melder Reuters.

Onsdag offentliggjorde den sentrale valgkommisjonen i Ukraina de endelige tallene fra presidentvalget søndag, og de viste at den sittende statsministeren, Viktor Janukovitsj, er valgets vinner.

I dag ber Justsjenko Høyesterett vurdere valgresultatet. Han har også oppfordret til generalstreik.

Siden mandag har Justsjenkos tilhengere demonstrert i gatene og onsdag kveld skal nærmere 200.000 har vært samlet. Kjempedemonstrasjonene har gått fredelig for seg. Det har ikke vært tilløp til sammenstøt med Janukovitsjs tilhengere, som har brukt nettene til å feire valgseieren.

Måten valget ble gjennomført på har blitt sterkt kritisert av internasjonale observatører, EU og USA. USAs utenriksminister Colin Powell har sagt at USA ikke kan akseptere valgresultatet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere