RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Opphever Palestina-boikott

Sist oppdatert:
USA opphever sin økonomiske og politiske boikott av Palestina.

- Bush-regjeringen opphever sine økonomiske og politiske sanksjoner mot den palestinske regjeringen som ledes av president Mahmoud Abbas, opplyser utenriksminister Condoleezza Rice mandag, ifølge AP.

USA og flere vestlige land kuttet støtten til palestinerne etter at Hamas tok over regjeringsmakten i de palestinske områdene for 15 måneder siden. Både USA og EU anser Hamas som terrorister. Hamas har blant annet nektet å anerkjenne Israel som stat. Det hjalp heller ikke at Hamas og Fatah ble enige om en samlingsregjering i mars i år.

Allerede søndag signaliserte USA at landet kom til å oppheve sanksjonene så fort en ny regjering var dannet.

At USA nå gjenopptar sin støtte til palestinske myndigheter er ment som en støtteerklæring til president Mahmoud Abbas og kommer som en direkte reaksjon på at Hamas ikke lenger inngår i regjeringen.

Rice opplyser at hun informerte den nye palestinske statsministeren om dette i en telefonsamtale mandag ettermiddag.

- Jeg fortalte ham at USA gjenoppretter sin støtte til den palestinske regjeringen og gjenopptar normal kontakt på regjeringsnivå. Jeg fortalte statsministeren at vi ønsker å samarbeide med hans regjering og støtte hans innsats for å bedre situasjonen for det palestinske folk, sa Rice.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere