RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oppløst i tårer

Sist oppdatert:
- Jeg har mistet hele min famlie! Den sorgkledde kvinnens rop lyder gjennom støyen av fly som lander og tar av fra flyplassen i Aten.

ATEN (TV 2 Nettavisen): Kledd i svart strømmet familie og venner til flyplassen mandag morgen. Flyselskapet Helios flyr pårørende fra Kypros for at de skal kunne se ulykkesstedet like ved byen Maraton, fire mil nord for den greske hovedstaden.

Hjerteskjærende
Det er hjerteskjærende scener som utspiller seg på Atens hovedflyplass mandag morgen. Andre reisende er vitner til at de sørgende bryter sammen og kollapser etterhvert som sannheten går opp for dem: Det er ikke håp om å finne noen overlevende. Alle de 121 som var ombord på Helios rute 522 er døde.

Ikke terror
Myndighetene tonet raskt ned terrorspekulasjonene søndag. Alt tyder på at det er en kombinasjon av menneskelig og teknisk svikt som er årsak til ulykken. Minst en av flyets to svarte bokser er funnet og blir undersøkt. Greske myndigheter vil ikke trekke noen konklusjoner ennå, men jobber ut fra en teori om at det oppstod et plutselig trykkfall i flyet.

Mistet bevissheten
At pilotene ikke umiddelbart tok på seg surstoffmasker kan skyldes at de først trodde det dreide seg om en feil på flyets kjøleanlegg. Eksperter mener at de i så fall kan ha mistet bevisstheten i løpet av ett minutt.

Greske myndigheter sendte raskt opp to F16 jagerfly etter at radiokontakten med det kypriotiske passasjerflyet ble brutt. De greske jagerpilotene skal ha sett at minst en av passasjerflyets piloter sannsynligvis var bevisstløse. De melder også om at to personer så ut som om de var iferd med å forsøke å ta kontroll over flyet. Det er uvisst om dette var passasjerer eller besetning. Men på dette tidspunktet var flyet allerede for nære bakken.

Alle de 115 passasjerene og mannskapet på seks ble trolig drept i sammenstøtet med bakken. Det er grunn til å tro at mange av de 121 ombord i lengre tid var klar over at flyet kunne komme til å styrte. Videre undersøkelser, av blandt annet lydopptak, vil kunne avklare hvordan stemningen var ombord i minuttene før flyet krasjet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere