*Nettavisen* Nyheter.

Oppmuntrende resultater etter test av koronavaksine

 

Bioteknologiselskapet Moderne ligger i Cambridge i delstaten Massachusetts. Foto: Bill Sikes / AP / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)

Det amerikanske selskapet Moderna melder om positive foreløpige resultater etter en første runde med kliniske tester av en ny koronavaksine.

Bioteknologiselskapet har gjennomført en første fase med kliniske tester av vaksinen mRNA-1273 på et lite knippe frivillige. Mandag opplyste selskapet at vaksinen ser ut til å ha skapt immunitet i åtte av de 45 personene som deltok i studien.

Immuniteten skal være av samme styrke som i personer som har frisknet til fra covid-19. De 45 deltakerne ble delt inn i tre grupper, som hver fikk ulike doser av vaksinen. Det fullstendige resultatet er ikke kjent.

Amerikanske myndigheter har investert en halv milliard dollar i utviklingen av den aktuelle vaksinen. I en uttalelse mandag skriver Moderna også at vaksinen «generelt var trygg og ble godt tolerert».

Fase 1 er den første kliniske testen som utføres når en vaksine er under utprøving. Fase 2, som gjennomføres med flere testpersoner, er ventet å starte om kort tid, mens fase 3, som er den siste og viktigste for å avgjøre hvorvidt vaksinen er effektiv, skal starte i juli.

Det er også gjort tester på mus, og de viser at vaksinen hindret viruset i å reprodusere seg i musenes lunger, ifølge Moderna.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag