RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oppmuntret kvinner i Midtøsten

Sist oppdatert:
USAs førstedame Laura Bush oppmuntret ledere i Midtøsten til å øke kvinners innflytelse i regionen da hun talte i Jordan lørdag.

Førstedamen sa det var gjort store framskritt for kvinners rettigheter i Midtøsten og landene rundt den siste tiden. Spesielt nevnte hun innføringen av stemmerett for kvinner i Kuwait, ifølge nyhetsbyrået AP.

I alle land som avholder valg i Midtøsten, er det bare i Saudi-Arabia kvinner nå ikke har stemmerett. Men situasjonen for kvinnene er langt fra rosenrød i resten av regionen heller, mente hun.

- Frihet er mer enn fravær av undertrykkelse. Det innebærer også retten til å snakke og stemme og utøve sin religion fritt, påpekte hun.

USAs førstedame drar søndag til Jerusalem og Jeriko for å oppmuntre partene i Midtøsten-konlikten til å følge Veikartet for fred.

1300 ledere fra 45 land
Laura Bush sin opptreden kom på den andre dagen av den tre dager lange konferansen som arrangeres av Verdens økonomisk forum i byen Shuneh i Jordan. Arrangementet samler rundt 1300 ledere fra internasjonalt forretningsliv og politikken.

Blant temaene som står på dagsorden er sosiale og politiske refomer i Midtøsten, fredssamtaler mellom Israel og de arabiske landene og gjenoppbyggingen i Irak.

Kvinner diskrimineres
Lørdag ble samtidig en rapport fra en amerikanskbasert menneskerettsgruppe, Freedom House, distribuert på konferansen. Den viser at ingen av de arabiske landene oppfyller internasjonale standarder for å beskytte kvinners rettigheter, ifølge Reuters.

Rapporten oppfordrer arabiske myndigheter til å kvite seg med diskriminerende lover og fjerne hindringene kvinner møter for å delta i politikk og forretningsliv.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere