RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Opposisjonen godtar ikke fredsplan

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Internasjonale fredsmeklere måtte lørdag kveld gi opp å få opposisjonen i Haiti til å godta fredsplanen som er lagt fram for å få slutt på det voldelige opprøret i landet.

Haitis hardt pressede president, Jean-Bertrand Aristide, godtar den internasjonale fredsplanen, men allerede tidligere lørdag sa representanter for Aristides motstandere at de ikke vil godta fredsinitiativet. Dette ble senere bekreftet av Bahamas’ utenriksminister.

- Opposisjonen svarte verken ja eller nei, men den godtok vårt krav om å vende tilbake til oss med et svar mandag, sier utenriksminister Fred Mitchell.

Opposisjonen vil ikke slutte seg til fredsplanen med mindre president Aristide går av, legger han til.

Tjenestemenn fra USA, Canada, Frankrike og ulike karibiske land kom lørdag til Haitis hovedstad Port-au-Prince for å forsøke å mekle fram en løsning på krisen i landet. 57 mennesker er hittil drept i det voldelige opprøret mot presidenten.

Eieren av en haitisk radiostasjon ble lørdag skutt og alvorlig såret av ukjente gjerningsmenn i byen Cap Haitien. En annen radiostasjon, Radio Metropole, som den kritisk sårede Pierre Ellisen og hans Radio Hispaniola samarbeidet med, meldte først om hendelsen.

Detaljer om hva som skjedde er ikke kjent. Opprørere forsøker å ta kontroll over Cap Haitien, Haitis nest største by.

(NTB-Reuters-AFP)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere