RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Opposisjonen tror på valgseier

Sist oppdatert:
Sosialistpartiet er styrket i troen på en retur til makten etter valget i Portugal søndag. Meningsmålinger viser at velgerne gir regjeringen skylden for den økonomiske nedgangen.

Ifølge målinger i løpet av de siste to ukene ligger Sosialistpartiet an til å få 45 prosent av stemmene, mens statsminister Pedro Santana Lopes’ parti Sosialdemokratene får 30 prosent av stemmene.

Meningsmålinger viser at velgerne gir den konservative regjeringen skylden for den økonomiske nedgangen i landet.

Lørdag stoppet partiene sine valgkampanjer i henhold til portugisisk valglov, som innrømmer velgerne en tvungen rett til én dags refleksjon før de går til stemmeurnene.

- Vi er 48 timer fra å få vite hva som vil skje med Portugal de neste fire og et halvt årene. Jeg håper portugisernes valg vil være til beste for landet, var noe av det siste statsminister Pedro Santana Lopes sa fredag.

- Det er tid for forandring. Vi behøver en ny regjering og en ny fremtid, sa sosialistleder Jose Socrates på sitt siste valgmøte.

Portugal er et av EUs fattigste land, og har svakere bruttonasjonalprodukt svakere enn nykommerne Slovenia og Kypros. De siste årene har også den økonomiske veksten fra nitti-tallet snudd til nedgang.

Valglokalene stenger klokken 21 norsk tid søndag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere