*Nettavisen* Nyheter.

Opposisjonspolitiker i Venezuela løslatt

 

Opposisjonsleder Juan Guaidó (i midten), visepresident i Venezuelas opposisjonskontrollerte nasjonalforsamling Edgar Zambrano (t.v.) og Omar Barboza, tidligere president i Venezuela nasjonalforsamling avbildet i januar. Foto: AP / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)

Opposisjonspolitikeren Edgar Zambrano har blitt løslatt etter å ha sittet i fengsel siden mai, opplyser Venezuelas riksadvokat.

Zambrano, som er visepresident i Venezuelas opposisjonskontrollerte nasjonalforsamling, har vært fengslet siden opposisjonen forsøkte å få militæret til å vende seg mot Venezuelas president Nicolás Maduro i april og mai.

Riksadvokaten i Venezuela, Tarek William Saab, som er lojal mot Maduro, sier i en uttalelse at Zambrano ble løslatt i forbindelse med en «enighet oppnådd med Venezuelas regjering og opposisjonen».

Zambrano er en av opposisjonslederen Juan Guaidós nære medarbeidere. Han har sittet i varetekt i et militærfengsel i Caracas. Han ble fengslet som et «forebyggende tiltak». Ifølge landets høyesterett ble han pågrepet for «skamløse forbrytelser som forræderi, konspirasjon og sivilt opprør».

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.