*Nettavisen* Nyheter.

Opprør ved Egypt-grense

Væpnede, maskerte menn har overtatt regjeringskontorer, sparket ut ansatte og beordrer reisende til å forlate den EU-styrte Rafah-terminalen i grensebyen mot Egypt.

04.01.06 12:41

Stemningen er spent og uroen øker i forkant av det palestinske valget senere i januar.

De væpnede mennene blokkerere adgangen til Gazas Rafah-grense mot Egypt og skal ha stormet regjeringskontorer onsdag formiddag. Det melder nyhetsbyrået AP onsdag formiddag.

Væpnede menn fra al-Aqsas martyrbrigade, en militant gruppe innenfor Fatah, ble rasende og gikk til aksjon etter at en lokal leder ble arrestert av politiet, angivelig fordi han var mistenkt for å ha deltatt i kidnappingen av tre britere forrige uke.

Maskerte, væpnede menn beordret passasjerer til å forlate den EU-styrte Rafah-terminalen og blokkerte adgangen til områder i bygget etter å ha overtatt flere regjeringskontorer i grensebyen og sparket ut ansatte.

Kaos sprer seg på Gaza-stripen, territoriet som betegnes som testområde for det palestinske selvstyret, etter at israelske tropper trakk seg tilbake i september i fjor.

Slutten på 38 års okkupasjon har tilspisset kampen ommakt mellom militante grupper og sikkerhetsstyrker.

De maskerte og bevæpnede mennene sier ifølge AP at de vil forhindre valg i Rafah 25. januar, dersom den palestinske sikkerhetsstyrken ikke frigir deres leder.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag