Ifølge flere kilder blant opprørerne i den syriske byen innebærer avtalen at de første bussene med sivile kan forlate det beleirede området allerede tirsdag kveld.

Et våpenhvileforslag fra flere av de største opprørsgruppene har ligget på bordet siden forrige onsdag.

Les også: Sikkerhetsrådet møtes om Aleppo
Les også: FN: Over 100 barn under beskytning i Aleppo
Les også: FN anklager milits for likvidasjoner i Aleppo

Russlands FN-ambassadør Vitalij Tsjurkin bekrefter at en avtale er inngått og sier til Reuters tirsdag kveld at evakueringen muligens kan starte innen få timer. Ambassadøren sier til AFP at avtalen innebærer at opprørerne forlater Aleppo, men sier ingenting om også sivile skal evakueres.

Avtalen innebærer at sivile og noen opprørskrigere får forlate det gjenværende beleirede området, opplyser en talsmann for en viktig opprørsfraksjon i Øst-Aleppo til nyhetsbyrået DPA sent tirsdag ettermiddag.

Senere sier Osama Abu Zayd, som er rådgiver den såkalte Frie syriske hær, til AP at en våpenhvile trådte i kraft tirsdag kveld. Flere innbyggere bekrefter tirsdag kveld at det har skjedd et opphold i kamphandlingene.

Ifølge en DPA-kilde blant opprørerne skal fem busser starte evakueringen av sivile og enkelte krigere allerede tirsdag kveld.

FNs Syria-utsending Staffan de Mistura bekrefter at trygg evakuering av sivile fra det beleirede området i Aleppo er en nært forestående.

De Mistura diskuterer en planlagt våpenhvile i det østlige Aleppo med Sikkerhetsrådet tirsdag. I en tekstmelding til nyhetsbyrået AP påpeker FN-utsendingen at også han avventer offisiell bekreftelse på våpenhvilen.

De Mistura påpeker at FN i lang tid har presset på for at folk skal få trygge korridorer ut av det beleirede Øst-Aleppo, og dette er nå nært forestående.