RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Opprør i asyl-leir

Foto: Tim Ockenden (AP Photo)
Sist oppdatert:
De innsatte i en britisk interneringsleir gikk amok etter at en asylsøker ble funnet hengt i cellen sin. Mange ansatte måtte rømme stedet mens bråket sto på.

En innsatt ble funnet død interneringsleiren Harmondsworth senter nær Heathrow flyplass i London mandag. Det førte til «alvorlige uroligheter» natt til tirsdag, opplyser innenriksdepartementet.

Mange av de ansatte ved for leiren for asylsøkere og ulovlige innvandrere måtte forlate senteret da bråket var på sitt verste, melder nyhetsbyrået Associated Press (AP).

BBC melder at de innsatte tente branner inne i senteret.

Urolighetene ble utløst av at en asylsøker ble funnet hengt rundt klokken åtte mandag kveld. Politiet opplyser at de ikke tror dødsfallet er mistenkelig, noe som ofte betyr at de tror det har skjedd et selvmord.

Politi og beredskapstjenesten ble kalt inn. Ifølge innenriksdepartemenetet hadde situasjonen roet seg tidlig torsdag morgen.

I september 2003 fant fengselsinspektøren at miljøet ved Harmondsworth ikke var trygt og stabilt på grunn av den stadige utskiftingen av innsatte og for få ansatte, melder AP.

- Dette ga seg utslag i stadig flere tilfeller av uroligheter, skader og fluktforsøk, sto det i rapporten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere