RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Opprør ved Egypt-grense

Sist oppdatert:
Væpnede, maskerte menn har overtatt regjeringskontorer, sparket ut ansatte og beordrer reisende til å forlate den EU-styrte Rafah-terminalen i grensebyen mot Egypt.

Stemningen er spent og uroen øker i forkant av det palestinske valget senere i januar.

De væpnede mennene blokkerere adgangen til Gazas Rafah-grense mot Egypt og skal ha stormet regjeringskontorer onsdag formiddag. Det melder nyhetsbyrået AP onsdag formiddag.

Væpnede menn fra al-Aqsas martyrbrigade, en militant gruppe innenfor Fatah, ble rasende og gikk til aksjon etter at en lokal leder ble arrestert av politiet, angivelig fordi han var mistenkt for å ha deltatt i kidnappingen av tre britere forrige uke.

Maskerte, væpnede menn beordret passasjerer til å forlate den EU-styrte Rafah-terminalen og blokkerte adgangen til områder i bygget etter å ha overtatt flere regjeringskontorer i grensebyen og sparket ut ansatte.

Kaos sprer seg på Gaza-stripen, territoriet som betegnes som testområde for det palestinske selvstyret, etter at israelske tropper trakk seg tilbake i september i fjor.

Slutten på 38 års okkupasjon har tilspisset kampen ommakt mellom militante grupper og sikkerhetsstyrker.

De maskerte og bevæpnede mennene sier ifølge AP at de vil forhindre valg i Rafah 25. januar, dersom den palestinske sikkerhetsstyrken ikke frigir deres leder.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere