RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Opprørere drepte ti soldater

Islamistiske opprørere drepte onsdag ti regjeringssoldater og såret 16 under et angrep nær byen Bejaia.

Opprørerne slo til mot en militærkolonne langs hovedveien i Berber-regionen, om lag 250 kilometer øst for hovedstaden Alger.

Angrepet fant sted i fullt dagslys, bare tre dager etter et tilsvarende angrep som kostet tre regjeringssoldater livet. Berber-regionen er kjent som tilholdssted for Salafistgruppen for preken og kamp (CSPC), en ytterliggående islamistisk gruppe som er knyttet til terrornettverket al-Qaida og kjemper for en strengt islamsk stat etter modell fra Afghanistan under Taliban.

- Dette var et tilbakeslag for våre styrker, særlig fordi terroristene viste evne til å angripe på dagtid i et land som er strengt bevoktet av væpnede styrker, sier en sikkerhetsekspert i Alger.

Myndighetene i landet har ikke kommentert onsdagens angrep utenfor havnebyen Bejaia. Menneskerettighetsgrupper anslår at minst 150.000 mennesker er drept i Algerie siden 1992, da de militære grep makten og stanset valget der de islamske partiene lå an til å vinne.

Islamistene grep deretter til våpen, og har siden kjempet mot regjeringsstyrkene i et forsøk på å ta tilbake det de oppfatter som sin rettmessige makt i landet.

(NTB-Reuters)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere