RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Opprørere overtok by

Foto: AP/Scanpix
Sist oppdatert:
Opprørere har tatt kontroll over Kara Su, en grenseby øst i Usbekistan.

Representanter for regjeringen er drevet ut av rasende folkemengder som satte fyr på regjeringsbygninger og gikk fysisk til angrep på byens ordfører, melder BBC.

Dette er aksjoner regjeringen i landet håpet å forebygge ved å vise makt under fredagens opprør i den nærliggende byen Andijan. 500 kan ha mistet livet der.

- Krenket menneskerettigheter
Storbritannias utenriksminister Jack Straw har sagt til BBC at menneskerettigheter er grovt krenket i Usbekistan de siste dagene.

Kommentaren ble imøtegått av usbesiske myndigheter, som hevder Straw ikke har oversikt over situasjonen og «er for langt unna til å vite hva som har foregått».

- Rolig søndag natt
Det rapporteres i sene kveldstimer søndag om at situasjonen i Andijan er rolig mens tanks og soldater patruljerer gatene. Det er vanskelig å få ut informasjon fra byen ettersom sikkerhetsstyrker har utvist journalister og stengt byen.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere