RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Opprørere vil kjempe for Donetsk

Ukrainas president Petro Porosjenko holdt en fjernsynstale i Kiev lørdag, da at han erklærte seier over opprørerne i Slavjansk.
Ukrainas president Petro Porosjenko holdt en fjernsynstale i Kiev lørdag, da at han erklærte seier over opprørerne i Slavjansk. (Foto: Reuters / NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Ukrainas president Petro Porosjenko innkasserte en viktig seier ved overtakelsen av Slavjansk.

Nå lover opprørerne å kjempe for å beholde provinshovedstaden Donetsk. President Porosjenko kalte den nylige gjenvinningen av den strategisk viktige byen Slavjansk for et vendepunkt i kampen mot separatistene i landet. Slavjansk, som har vært opprørskontrollert siden april, huser ett av Ukrainas største våpenlagre.

Etter tilbaketrekningen fra Slavjansk og Kramatorsk, skal opprørerne nå gjøre alt for å forsvare Donetsk, hovedstaden i provinsen Donetsk oblast øst i landet.

– Vi har tapt mange byer, men jeg er sikker på at vårt forsvar av Donetsk vil markere et vendepunkt, sier opprørsleder Denis Pusjilin søndag.

Sist mandag lot Porosjenko la være å forlenge en ti dager lang våpenhvile etter et opprørsangrep som tok livet av 20 soldater. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere