RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Opprørslederens slektninger kidnappet

(AFP/Scanpix)
Åtte slektninger av tsjetsjenias selverklærte leder, Aslan Maskhadov, er kidnappet. Det bekrefter regionens pro-russiske president.

På en pressekonferanse fredag sa Tsjetsjenias pro-russiske president, Alu Alkanov, at det er satt i gang etterforskning etter at åtte av opprørslederen Maskhadovs slektninger ble kidnappet i desember.

Aslan Maskhadov var president i Tsjetsjenia i 1997, men russiske myndigheter anerkjenner ham ikke som president. Alkanov, som ble president i 2004 etter et valg som ikke er internasjonalt anerkjent, anses som russernes marionett.

Ifølge menneskerettighetsorganisasjonen Memorial er det lokale styrker kontrollert av Alkanovs visestatsminister Ramzan Kadyrov som står bak kidnappingene, melder mosnews.com.

- Jeg er mot kidnapping, som borger og president. Det har ingen ting å si om de er Maskhadov, Alkhanovs eller Kadyrovs slektninger, sa Alkanov på pressekonferansen, ifølge mosnews.com.

Det russiske nyhetsbyret Novosti melder at Alkhanov sa det fortsatt forekommer terrorangrep i Tsjetsjenia, til tross for at Maskhadov har erklært våpenhvile, og han legger skylden på Maskhadov for terrorangrep i både inn -og utland.

Ifølge VG sendte Amnesty Norge og Helsingforskomiteen brev til norske myndigheter for to uker siden, der de krever at norske myndigheter tar spørsmålet om kidnappingene opp med russiske myndigheter. UD lovte å gi et hurtig svar på henvendelsen, men har ifølge avisen ennå ikke gitt lyd fra seg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere