RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Opprørspoliti mot demonstranter

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Opprørspoliti ble onsdag satt inn mot demonstranter i Kirgisistans hovedstad Bishkek. Flere demonstranter ble arrestert.

Demonstrantene hadde stilt seg opp i en av byens hovedgater, da de ble omringet av rundt 200 politifolk med hjelmer, skjold og køller. Politiet beordret demonstrantene til å trekke seg unna, og presset dem ut av gaten, melder AP.

Ifølge Reuters hadde flere hundre demonstranter gjennomført en rolig markering. Men da motdemonstranter, som støtter president Askar Akajev, kom til stedet, grep opprørspolitiet inn.

Ifølge Reuters reporter på stedet brukte politiet kølle mot en del av demonstrantene, og pågrep en rekke av dem og førte dem inn i ventende busser.

- Det hele var veldig kort og veldig voldelig, sier reporteren.

Sparket minister
Tilhengere av opposisjonspartiene demonstrerer fortsatt mot Akajev sør i landet, og står fast på kravet om at han må trekke seg. Bakgrunnen er at de mener han jukset under parlamentsvalget i slutten av februar.

Akajev har avvist både kravet om å trekke seg og påstandene om valgfusk, og hevder opposisjonen forsøker å gjennomføre et kupp. Onsdag sparket han innenriksministeren og riksadvokaten, fordi de har gjort en «for dårlig jobb» med å stoppe demonstrasjonene.

Landets nye innenriksminister, Keneshbek Dushebajev, sa onsdag ettermiddag at regjeringen er i sin fulle rett til å bruke makt for å få en slutt på demonstrasjonene i landet - og advarer dermed opposisjonen mot å fortsette urolighetene.

Opposisjonstilhengerne har fortsatt kontrollen over byene Osh og Jalal-Abad sør i landet, men BBCs reporter i Osh rapporterer at situasjonen er rolig.

Onsdag opplyser myndighetene at statsministeren vil reise til Osh for å forsøke å forhandle med opposisjonen og demonstrantene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere