RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

MACRONS PARTI: De opptelte stemmene bekrefter at Emmanuel Macrons parti og dets allierte har sikret seg flertall i nasjonalforsamlingen.
MACRONS PARTI: De opptelte stemmene bekrefter at Emmanuel Macrons parti og dets allierte har sikret seg flertall i nasjonalforsamlingen. Foto: Thibault Camus (AP)

Opptelling bekrefter flertall til Macrons allianse

Med 92 prosent av stemmene telt opp i andre runde av det franske nasjonalforsamlingsvalget, har president Emmanuel Macrons allianse sikret seg 301 plasser.

Det viser tall fra det franske innenriksdepartementet søndag kveld. Tallene bekrefter dermed at Macrons allianse bestående av hans eget parti Republikken på vei og det mindre partiet Modem får flertall i nasjonalforsamlingen.

Macrons parti har sikret seg 263 av de 577 plassene i nasjonalforsamlingen. Det mindre partiet Modem får 38, viser den foreløpige opptellingen, ifølge Reuters.

Prognosene og valgdagsmålingene tyder imidlertid på at flertallet kan bli enda større. Da 57 prosent av stemmene var telt opp ble det anslått at partiet ville sikre seg mellom 355 og 425 seter.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere