*Nettavisen* Nyheter.

Opptøyer i Beograd

Det ble blodige gateslagsmål i Beograds gater tirsdag kveld da serbiske nasjonalister samlet seg for å støtte Radovan Karadzic.

30.07.08 09:23

Tusenvis av demonstranter hadde samlet seg i gatene i Beograd tirsdag for å vise sin støtte til den tidligere lederen Radovan Karadzic, melder CNN.

Demonstrasjon startet fredelig, med folk som sang og viste fram plakater av Karadzic. Etter hvert skilte imidlertid en liten gruppe seg ut fra folkemengden, og havnet i blodige gatekamper med politiet.

Tåregass og gummikuler
Gruppen begynte blant annet å kaste stein mot opprørspolitiet. Politiet tok i bruk tåregass og skjøt med gummikuler for å stoppe de voldelige demonstrantene. Ifølge serbisk radio skal minst fire politimenn være såret etter opptøyene.

Den serbiske presidenten forsøkte på forhånd å advare mot å protestere.

- Det er meningsløst å protestere mot det faktum at vi i dette landet følger loven, sa han.

På vei til Haag
Ifølge CNN deltok opptil 10.000 mennesker i det som startet som en fredelig demonstrasjon.

- Jeg er her for å støtte bevegelsen som forsvarer Karadzic fra kannibalene i Haag, de såkalte dommerne. Dette er ikke en dom, men en inkvisisjon, sa en av demonstrantene til tv-kanalen

Radovan Karadzic ble arrestert i Beograd i forrige uke, og er natt til torsdag på vei til Haag. Der blir han i løpet av natten tatt hånd om av Krigsforbryterdomstolen for det tidligere Jugoslavia.

Den tidligere bosnisk-serbiske lederen har to ganger blitt anklaget for den 43 måneder lange beleiringen av Sarajevo og for massakren av 8000 muslimer i 1995, melder Reuters.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag