*Nettavisen* Nyheter.

Opptøyer i Danmark

Foto: (TV 2)

Dansk politi frykter voldsomme opptøyer som følge av de omstridte Mohammed-tegningene. Høyreekstremister skal være blant demonstrantene.

04.02.06 16:26

HILLERØD/OSLO (TV 2 Nettavisen): Høyreekstremistene protesterer mot brenningen av danske flagg i Midt-Østen den siste tiden. Flaggbrenningen er en reaksjon på offentliggjøringen av karikaturtegninger av profeten Mohammed i danske Jyllands-Posten.

Ifølge politiets talsmann Flemming Steen Munch fryktes det sammenstøt mellom høyreekstremister og venstreradikale.

Truer med å brenne Koranen
De ulike gruppene demonstrerer i Hillerød, som er 35 kilometer nord for København.

- De venstreradikale har startet demonstrasjonene, og roper at de ikke vil ha nynazisme i Danmark. Noen nynazister går ved siden av, men politiet holder dem unna, forteller TV 2 Nettavisens reporter på stedet, Ashraf al-Khadra.

Høyreekstremistene i Dansk Front og de venstreradikale møttes i midten av Hillerød, men politiet står mellom dem. De venstreradikale er mellom 250 og 300 personer, mens nynazistene er rundt 170 demonstranter.

Politiet er også i beredskap i sentrale København. Nynazister skal ha truet med å brenne Koranen på Rådhusplassen lørdag, og 1.000 politifolk holdes i beredskap dersom truslene iverksettes, skriver Expressen.

Opptøyer i København
En gjeng med flere hundre muslimske ungdommer kastet stein på politiet. Flere personer ble senere arrestert da de stormet mot sentralbanestasjonen.

Årsaken til stormingen var at de muslimske ungdommene fikk nyss om høyreekstremister som var på vei til jernbanestasjonen for å ta toget til Hillerød.

Steen Munch forteller til Berlingske Tidende at det hele gikk litt hardt for seg.

Tidligere denne uken gikk det danske overvåkningspolitiet ut med en advarsel mot at høyreekstremister bruker situasjonen til å øke konfliktnivået.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.