RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Opptøyer etter presidentvalget

Sist oppdatert:
Ti personer er døde i opptøyer i Kenya etter at president Mwai Kibaki vant valget.

Kibaki vant over opposisjonsleder Raila Odinga med små marginer. Presidentvalget har vært det tetteste løpet noensinne, og det så lenge ut til at opposisjonslederen skulle komme seirende ut av valget. Odinga påberopte seg seieren allerede lørdag. Men den kenyanske valgkommisjonen erklærte søndag at president Mwai Kibaki er vinner av valget i Kenya.

(Artikkelen fortsetter under videovinduet.)

204049

Opposisjonspartiet har anklaget regjeringen for valgfusk, og dette har resultert i store opptøyer i landet.

Opptøyer
Tilhengere av president Kibaki har søndag tatt ut i gatene for å feire, mens det har brutt ut store protester blant tilhengerne av opposisjonspartiet.

- Ti personer er døde i det vestlige Kenya i opptøyer etter Kibakis kontroversielle valgseier, meldte den lokale TV-stasjonen NTV søndag kveld ifølge Reuters.

Regjeringen i Kenya beordret også at alle medier skulle stoppe sine sendinger søndag, etter de dødelige opptøyene, melder lokale TV-stasjoner. Ordren kom i et direktiv fra sikkerhetsminister John Michuki, melder NTV.

- Storbritannia er veldig bekymret over rapportene om opptøyene og vil diskutere veien videre med våre internasjonale partnere, sa utenriksminister David Miliband søndag.

Trist dag for Kenya
Også USA er bekymret over situasjonen.

- Når man tenker på all volden som preget landet i går, og uroligheten som herjer i dag, så er dette en trist dag for Kenya, sier den amerikanske ambassadøren i Kenya, Michael Ranneberger, til Reuters.

Ranneberger har oppfordret både Kibaki og Odinga til å beordre tilhengerne til å bevare roen, men det knyttes stor spenning til hva som vil skje videre i form av protester.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere