RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Optimisme i Davos

Sist oppdatert:
Optimismen var stor da Verdens økonomiske forum ble avsluttet i Davos søndag.

Mange av deltagerne under Verdens økonomiske forum mener at det ble uttrettet mye i Davos, og at det er gode fremtidsutsikter innenfor områdene som Israel-Palestina-konflikten, den humanitære krisen i Afrika, verdenshandel og klimaforandringer, melder nyhetsbyrået Ritzau.

Et av de største temaene som ble luftet var viljen til å i gjenopprette de såkalte Doha-forhandlingene om verdenshandel. Doha-forhandlingene ble suspendert i juli i fjor.

Tysklands forbundskansler Angela Merkel, som har G8-presidentskapet, lovte å sette temaet på dagsordenen under det neste G8-møtet som finner sted i Tyskland i juni. I tillegg lovte hun at gjeldssletting til Afrika også ville blir drøftet.

Det ble også mye fokus på verdensklimautfordringer, og Tony Blair brukte mye tid på å snakke om dette i løpet av helgen. Han fremmet et forslag om å utvikle en internasjonal klimaavtale som kunne erstatte Kyoto-avtalen, melder BBC.

Lørdag lovpriste Blair rikskansler Angela Merkels fokus på klima under hennes EU-presidentskap. Han sa at Tysklands presidentskap i G8 gjorde det mulig å utvikle en ny internasjonal avtale når Kyoto-avtalen utløper i 2012.

- Det tyske G8-presidentskapet gir oss muligheten til å bli enige om prinsippene rundt en ny bindende internasjonal avtale som kan implementeres når Kyoto-avtalen utløper i 2012, sa han.

Men Blair understreket at en slik ny klimaavtale ville være unyttig dersom ikke store økonomiland som USA og Kina ville forplikte seg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere