Optimistisk til nytt fredsforslag

Ukrainas president Petro Porosjenko sier forslaget til ny fredsplan som legges fram i Moskva fredag, gir økt håp om å få en slutt på kampene i Øst-Ukraina.

– Forslaget gir håp om en våpenhvile, sa Porosjenko i ent uttalelse etter å ha møtt Tysklands statsminister Angela Merkel og den franske presidenten François Hollande torsdag.

Merkel og Hollande hadde med seg fredsforslaget da de kom til Kiev tidligere på ettermiddagen og drøftet planen med Porosjenko.

Innholdet i fredsplanen er ennå ikke kjent, og ingen av de tre ville snakke med pressen i forbindelse med møtet, og de kom heller ikke med noen felles erklæring etterpå.

Ifølge den tyske avisen Süddeutsche Zeitung inneholder imidlertid fredsplanen forslag om umiddelbar våpenhvile. Den tilbyr også større grad av selvstyre for separatistene i Øst-Ukraina enn det den forrige avtalen, som ble undertegnet i Minsk i fjor høst, gjorde.

Fredag reiser det fransk-tyske tospannet videre til Moskva for å legge fram planen fram for president Vladimir Putin.

Süddeutsche Zeitung skriver også at Merkel og Hollande vil gjøre det klart for Porosjenko at dette kan være hans siste sjanse til å unngå militært nederlag og økonomisk kollaps, mens Putin vil bli advart om muligheten for enda flere sanksjoner. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.