RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oral tungekarusell

(AP)
Sist oppdatert:
Lyst å bli en menneskelig rytmemaskin? Se video og lær hvordan.

Det første menneskelige såkalte «beatbox»-koret debuterte i London søndag. Den tidligere Grammy-nominerte artisten Schlomo har tatt initiative til koret, som med sin konsert markerte avslutningen av en Internasjonal Beatbox-konferanse i Southbank senteret I London.

Se videoen over hvor Schlomo forklarer deg hvordan du kan kombinere ulike rytmer og lyder med munnen.

Konferansen tiltrakk artister fra hele verden, og i løpet av søndagen ble det avholdt en rekke konserter, seminarer, arbeidsgrupper og filmvisninger.

Publikum på 4,5 milliarder
Artisten Schlomo ble kjent etter et samarbeidetsprosjekt med Bjørk, noe som senere gjorde at han ble nominert til en Grammy. Rytmene hans ble også brukt under åpningsseremonien til OL i Aten, hvor om lag 4,5 milliard mennesker så på.

Men i helgen var det Schlomos vokalistorkester som stod i fokus. Koret består av 15 personer som fremførte en rekke ulike låter i mange ulike stilarter.

Gatekunst
Kunsten å være en menneskelig rytmeboks er en av de raskest voksende trendene blant ungdom etter at Hip Hop-kulturen tok ungdomsmiljøene med storm, melder nyhetsbyrået AP.

Musikkstilen stammer fra New Yorks gater på 80-tallet og artistene spesialiserer seg på å gjenskape musikkverker kun med stemmen, samt å skape uforståelige lyder for et utrent øre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere