*Nettavisen* Nyheter.

Ordfører fikk nazi-smekk

Foto: (Scanpix)

Londonordfører Ken Livingstone er suspendert fra jobben i fire uker etter at han sammenlignet en jødisk journalist med en nazistisk konsentrasjonsleirvakt.

24.02.06 14:36

De tre medlemmene av "Adjudication Panel for England" vedtok enstemmig at Livingstone var unødvendig ufølsom og støtende i sin samtale med reporteren Oliver Finegold fra Evening Standard i fjor.

Suspensjonen trer i kraft 1. mars. Det er foreløpig uklart hvem som vil ta over for ham, melder BBC.

- Krigsforbryter

- Hans behandling av journalisten var unødvendig ufølsom, sier lederen av tribunalet David Laverick, ifølge CNN.

- Han fortsatte å sammenligne journalistens jobb med jobben til en vakt i en konsentrasjonsleir selv om han ble fortalt at journalisten var jødisk og at han syntes det var fornærmende å bli spurt om han var en tysk krigsforbryter.

Fest

Bemerkningene fra Livingstone falt etter en fest for å markere at det var 20 år siden Chris Smith ble Storbritannias første åpent homofile parlamentsmedlem.

Da Livingstone ble spurt av Finegold om han hadde hatt det hyggelig på festen sammenlignet Livingstone ham med en «tysk krigsforbryter.»

Finegold forklarte at han var jødisk og opplevde bemerkningen som støtende. Livingstone sa:

- Vel, det kan hende du er det, men i virkeligheten er du akkurat som en vakt ved en konsentrasjonsleir. Du gjør bare dette fordi du får betalt for det, ikke sant?

- Hatkampanje

Han ba også journalisten om å ta jobb for en avis som ikke tidligere har støttet fascismen, en referanse til Daily Mail på 30-tallet.

Livingstone forsvarte sine handlinger, og sa han hadde vært offer for en 25 år lang hatkampanje fra Evening Standard og søsteravisa Daily Mail.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag