RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ordfører kjent skyldig i overgrep

Sist oppdatert:
Både ordføreren og hans sønn er blant de seks mennene på stillehavsøya Pitcairn som er kjent skyldige i seksuelle overgrep mot flere barn.

De seks skal ha voldtatt og forgrepet seg på kvinner og barn, melder Sky News. Dom mot de seks avsies senere denne uka. De vil ikke bli sendt i fengsel før neste år, på grunn av en strid om hvorvidt øya faller inn under britisk lov.

Ofrene, som under rettssaken forklarte seg over en videoforbindelse til New Zealand, har fortalt at de ble brukt som sex-objekter som barn. Ifølge Reuters hevdet de tiltalte for sin del at sex med mindreårige har vært en tradisjon på Pitcairn helt siden mytteristene fra «Bounty» kom til øya i 1790 med sine kvinner fra Tahiti.

Stillehavsøya Pitcairn ligger midtveis mellom Peru og New Zealand, og har bare 47 innbyggere. Øya har ikke flyplass, så eneste adkomst er med åpen båt gjennom brenningene.

Pitcairn har vært bosett siden britiske sjøfolk i 1790 av britiske sjøfolk som året før hadde gjort mytteri mot den tyranniske kapteinen William Bligh på seilskuta HMS Bounty.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere