Gå til sidens hovedinnhold

Orkan mot USAs østkyst

Innbyggerne langs østkysten av USA stålsetter seg i påvente av at den voldsomme orkanen Isabel skal treffe land. Områder så langt nord som til New Yorks grense kan bli rammet.

Det er ventet at orkanen treffer land torsdag med en vindstyrke på over 200 kilometer i timen. Myndighetene har bedt folk ta sine forholdsregler, men frykter at liv vil gå tapt.

- Om Isabel holder seg i nærheten av ruta som er varslet og ikke avtar i styrke, har den potensiale til å ta mange liv hvis vi ikke tar den alvorlig og forbereder oss, sier direktør Max Mayfield ved det nasjonale orkansenteret til CNN.

Rammer store områder
Tirsdag tyder alt på at orkanen vil nå land ved Cape Hatteras i North Carolina. Deretter vil orkanen flytte seg nordover langs Chesapeake Bay ved Washington, gjennom Virginia, Maryland og Pennsylvania.

Allerede forårsaker uværet høy sjø og farlige bølgeforhold langs kysten, hvor millioner av mennesker kan bli rammet så langt nord som Maryland, som ligger like sør for New York.

Hamstring
Folk har for lengst begynt å hamstre mat og sikre sine eiendeler. Hus og butikker er barrikadert. I Virginia erklærte guvernør Mark Warner krisetilstand allerede mandag, flere dager før stormen var ventet, skriver Reuters.

Marinen vil sende 40 skip og ubåter til sjøs for å unngå at de blir ødelagt mens de ligger til kai ved basen i Norfolk, Virginia. Også krigsfly vil bli flyttet fra baser langs østkysten for å unngå mulige vindskader.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot