*Nettavisen* Nyheter.

Orkanen Arthur har truffet land

ØSTKYSTEN: Orkanen Arthur på vei opp USAs østkyst på et satellittbilde tatt 3. juli. Foto: Noaa (Reuters)

Innbyggerne advares mot å ta lett på uværet.

04.07.14 08:12

RALEIGH (NTB-Reuters): Ekstremværet Arthur tiltok i styrke på vei mot USAs østkyst og var regnet som en kategori 2-orkan da den traff North Carolina.

Se direktevarsling nederst i saken.

Orkanen traff det amerikanske fastlandet klokka 5.15 norsk tid fredag morgen. Den var da oppgradert til en kategori 2-orkan. Den hadde da vindstyrker på opp mot 163 kilometer i timen.

Stormens øye beveget seg litt vestover torsdag ettermiddag, noe som gjør at det er de østlige delene av North Carolina som kan vente seg de mest kraftige vindkastene. Andre værdata tyder på at fastlandet kan bli skånet for de verste vindkastene.

Arthur er den første orkanen som treffer USA siden superstormen Sandy skapte enorme ødeleggelser i New York og New Jersey høsten 2012.

Det er ikke ventet at Arthur vil føre til lignende ødeleggelser, men innbyggerne i områdene som rammes advares mot å ta lett på uværet.

– Ikke ta på deg dumskaps-hatten din, sier guvernør Pat McCrory i North Carolina. (©NTB)

FRA ROMMET: Astronauten Reid Wiseman tvitret torsdag dette bildet av orkanen Arthur sett fra den internasjonale romstasjonen.

HTML EMBED


DIREKTE: Se de siste Twitter-meldingene fra National Hurricane Center i Florida under.

HTML EMBED
!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.