RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Orkanen Emilys første offer

Sist oppdatert:
Minst en person mistet livet da orkanen Emily raste inn over Grenada.

Med kraftig vind på opp mot 205 km/t slo orkanen inn over den karibiske øya. I hovedstaden St. George’s ble vinduer blåst ut, tak revet av og to sykehus ble rammet av flom.

Minst én person er meldt omkommet, melder AP. Mannen i 40-årene mistet livet da et jordras knuste huset hans i St. Andrew’s.

Også Trinidad i sør og Venezuela i vest har fått merke uværet, og i Venezuela har myndighetene bedt oljetankere holde seg i havn til det verste er over.

Med vindstyrke på over 200 kilometer i timen har Emily nådd kategori 4 i styrke, og er nå den nest sterkeste orkanen som er registrert hittil i år, melder Storm Weather Center. Tidligere i år herjet orkanen Dennis Karibia, men meteorologene frykter at Emily vil øke i styrke.

Emily beveger seg nå nordvestover med en fart på cirka 30-35 kilometer i timen. Full orkanalarm er utløst på Jamaica og Cayman-øyene.

Også Trinidad og Tobago har fått merke det kraftige regnværet som orkanen bringer med seg.
Også Trinidad og Tobago har fått merke det kraftige regnværet som orkanen bringer med seg.

Men både Haiti, Den dominikanske republikk, østlige Mexico og deler av Cuba er i faresonen. Emily kan deretter bevege seg innover Mexico-gulfen.

Trolig når orkanen Jamaica sent fredag før den passerer Cayman-øyene og når Yucatan-halvøya i Mexico søndag kveld.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere