Orkaner truer Mexico

Foto: Marco Ugarte (AP/Scanpix)

To orkaner truer Mexicos vestkyst, mens en tredje tropisk storm har herjet på Gulf-kysten.

Værgudene angriper for tiden Mexico fra flere kanter. Stormen som har stengt to oljehavner på Gulf-kysten på grunn av voldsomme regnskyll og store bølger, har fått navnet Larry.

Larry
Larry er den tolvte stormen i den Atlantiske orkansesongen, som har vært svært aktiv så langt. Larry traff land tidlig søndag med kraftige regnskyll og sterk vind. Ingen skader er meldt verken på folk eller eiendom, og stormen er ventet å forsvinne gradvis.

550 mennesker ble evakuert på grunn av Larry, forteller Crystiam Estrada i den meksikanske delstaten Tabascos regjering til Reuters.

Stormens sentrum befant seg rundt 60 kilometer øst for industribyen Coatzacoalcos, hvor oljehavnen Pajaritos måtte stenges på grunn av uværet.

Olaf
I Stillehavet beveger orkanen Olaf seg mot Mexicos kystlinje. Vindstyrken er opp mot 120 kilometer i timen. Både Olaf og Larry er ventet å forårsake voldsomme regnskyll som kan føre til farlige oversvømmelser og jordskred.

Olafs senter var mandag morgen norsk tid rundt 200 kilometer sør-sørvest for byen Manzanillo. Meksikanske myndigheter har utstedt orkanvarsel for Stillehavskysten fra Punta San Telmo til San Blas.

Nora
Lenger opp langs kysten er det orkanen Nora som raser rundt 300 kilometer sør-sørvest for Cabo San Lucas. Nora er ventet å treffe Baja California-halvøya onsdag eller torsdag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.