*Nettavisen* Nyheter.

Orkanofre får flytte hjem

En måned etter at orkanen «Katrina» rammet New Orleans, ønsker byens ordfører innbyggerne velkommen tilbake.

29.09.05 03:44

Strømmen er tilbake i business-områdene, noen få restauranter har åpnet igjen, bensin og varer kan kjøpes i nabobyen. Store deler av flomvannet er pumpet bort. New Orleans kommer langsomt til hektene igjen etter at 80 prosent av byen ble ødelagt av orkanen «Katrina».

- Vi gjør fremskritt, sa ordfører Ray Nagin onsdag ifølge nyhetsbyrået Associated Press.

Han opplyste også at alle deler av byen som ble spart av orkan og flomvann, åpnes formelt for innbyggere igjen fredag. Men allerede har mange av byens innbyggere vendt hjem.

Det kan ta måneder før New Orleans kommer til hektene igjen etter naturkatastrofen som drepte hundrevis av innbyggerne. Men Nagin sa han snart vil ha en kommisjon som skal startet arbeidet med å utarbeide en plan for New Orleans. Samtidig skal kommunale reklamefolk gjøre et forsøk på å markedsføre byen i resten av USA.

Ordføreren har stått på for å få innbyggerne tilbake til nabolagene, på tross av advarsler om at infrastrukturen mangler. Kun 18 prosent av innbyggerne i byen har fått strømmen tilbake.

- Folk sier det er for tidlig å bringe jazzen og de røde bønnene tilbake. Hvis det er for tidlig, når er rett tid? Spurte ordføreren.

Men utfordringene står i kø. Spørsmålet er hvordan New Orleans vil se ut i framtiden når oppryddingen er ferdig.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.