*Nettavisen* Nyheter.

Oscar vet når døden kommer

Foto: Scanpix

Sykehjemskatten Oscar legger seg hos beboerne i deres siste timer.

27.07.07 09:13

Katten Oscar, som bor på en demensavdeling på et sykehjem i Providence, Rhode Island, har en evne litt utenom det vanlige. Oscar vet nemlig når en beboer på avdelingen er i ferd med å dø, ofte før de ansatte, skriver AP.

I 25 tilfeller har katten gått og lagt seg ved senga til en av pasientene. Dette betyr vanligvis at den utvalgte har mindre enn fire timer igjen å leve.

Ringer familien
Oscars nøyaktighet har ført til at personalet på sykehjemmet ringer familien til beboeren når katten har lagt seg til rette ved et sykeleie.

- Mange familiemedlemmer finner trøst i katten. De setter pris på selskapet han utgjør for deres kjære som er i ferd med å dø, sier legen David Dosa til AP.

Den to år gamle katten flyttet til sykehjemmet som kattunge og vokste opp på demensavdelingen på Steere House Nursing and Rehabilitation Center.

Alvorlig katt
Etter seks måneder la personalet merke til at Oscar gikk runder på avdelingen og inspiserte beboerne. Deretter satte han seg ved sengekanten til en av de sykeste, som ofte døde etter bare få timer.

Ocsar tar jobben sin alvorlig, og er ingen kosete katt.

- Dette er ikke en katt som er vennlig overfor mennesker, sier Dosa.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.