RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oslo-mann terrortatt

Sist oppdatert:
En Oslo-mann og en brite ble arrestert etter at det ble funnet kniver i håndbagasjen deres. De to var på vei om bord i et fly som skulle fra Stansted utenfor London til Torp ved Sandefjord.

De to personene ble arrestert fordi de hadde kniver i håndbagasjen. Knivene ble oppdaget da bagasjen rutinemessig ble gjennomlyst før avgang klokken åtte tirsdag morgen norsk tid.

Flyet ble et par timer forsinket fordi bagasjen til de arresterte, måtte fjernes fra flyet, opplyser politiet i Essex til TV 2 Nettavisen. Den ene av de to skal ifølge politiet ved Stansted-flyplassen være britisk, mens den andre er av «østlig» opprinnelse. Også fire andre personer i følget til mannen av østlig opprinnelse ble stanset.

Norske
Disse fem har alle norsk personnummer, opplyser operasjonsleder ved politiet i Vestfold, Asle Kåre From, til TV 2 Nettavisen.

En 48-åring og en 43-åring og bor i Oslo, men er opprinnelig fra Marokko. En 21 år gammel mann og en 48-åring er av pakistansk opprinnelse og bor Skien, mens sistemann er 20 år og er født og oppvokst i Skien.

- De har norske personnumre og er bosatt i Norge, men vi vet foreløpig ikke om de er norske statsborgere. Mennene har utenlandske, sier From.

Norsk-marokkaner arrestert
Ifølge britisk politi er det den 43 år gamle norsk-marokkaneren som er arrestert. De fire andre med norsk tilknytning er ikke arrestert, men blir også intervjuet om saken av britisk politi.

Politiet i Vestfold jobber med å sjekke personenes bakgrunn og rulleblad, på oppdrag fra britisk politi. Det er uklart hvilken av personene med norsk personnummer som er arrestert og sitter i avhør. De andre fire personene ble bare nektet å bli med på flyet til Torp, som lettet to timer forsinket.

Uvanlig å arrestere
Selv om personer blir stanset med ulovlige ting i bagasjen flere ganger i uken ved Stansted, er det ikke vanlig at passasjerene blir arrestert.

- Vi arresterer dem ikke alltid. I dette tilfelle hadde vi skjellig grunn til å mistenke de to for noe ulovlig, sier pressetalsmann ved Essex-politiet, Peter Laurie, til TV 2 Nettavisen.

Lange avhør
De to arresterte satt fremdeles i avhør i to-tiden, men Laurie ville ikke gå ut med noen opplysninger som har kommet fram i avhøret. Det er også uklart om de to personene kjente hverandre. Politiet går ut fra at det var en tilfeldighet at de arresterte to personer på det samme flyet, men Laurie sier at dette er med på å styrke mistanken mot de to.

Flyselskapet Ryanair roser sikkerhetsfolkene på flyplassen etter episoden, men beklager forsinkelsen dette medførte.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere