*Nettavisen* Nyheter.

Øst-Timor får ny regjering

Øst-Timor får ny regjering i løpet av noen få dager.

30.06.06 13:04

Utenriksministeren sier at en ny regjering vil være preget av bred politisk støtte og at den vil være på plass innen få dager, melder nyhetsbyrået AP.

- I løpet av de neste dagene vil vi få på plass en ny regjering med støtte fra det regjerende partiet og alle andre partier, sier Jose Ramos-Horta, som også er fungerende forsvarsminister, til nyhetsbyrået AP.

- Jeg har tatt over den daglige håndteringen av regjeringen inntil et nytt kabinett er utnevnt, legger han til.

Dette kan bidra til politisk stabilitet i landet som har opplevd måneder med uroligheter med minst 30 mennesker drept og 150 000 mennesker drevet på flukt. I tillegg advarer FN om at det er stor fare for hungersnød i Øst-Timor og at dette skyldes mangel på bistand.

Gikk av
Statsminister Mari Alkatiri trakk seg fra statsministerposten i Øst-Timor tidligere denne uken etter at både presidenten og opprørere oppfordret ham til å gjøre det. Alkatiri har påtatt seg deler av skylden for urolighetene som har herjet i Øst-Timor den siste tiden.

Uavhengig i 1999
Folket på Øst-Timor stemte for uavhengighet i 1999, etter 24 år med indonesisk overherredømme. Det indonesiske militæret og ulike militsgrupper svarte med å rasere området. 1500 timoresere ble drept og 300.000 tvunget på flukt før en australskledet styrke gjenopprettet orden i området.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.