Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Østerrike pålegger imamer å snakke tysk

MÅ SNAKKE TYSK: I Østerrike må imamene heretter snakke tysk. Muslimske organisasjoner får heller ikke lov til å motta penger fra utlandet. Illustrasjonsfoto.
MÅ SNAKKE TYSK: I Østerrike må imamene heretter snakke tysk. Muslimske organisasjoner får heller ikke lov til å motta penger fra utlandet. Illustrasjonsfoto. Foto: John Macdougall (Afp)
Den østerrikske nasjonalforsamlingen har vedtatt en lov som forbyr utenlandsk finansiering av muslimske organisasjoner og krever at alle imamer snakker tysk.

Wien (NTB-AFP): Den nye loven ble vedtatt onsdag. Den skal fremme det den kontroversielle immigrasjonsministeren Sebastian Kurz kaller et «islam av europeisk karakter». Loven er ment å minske innflytelsen muslimske land har i Østerrike.

Loven har møtt motstand fra flere hold, blant annet fra muslimske organisasjoner som mener den er diskriminerende fordi den pålegger muslimer restriksjoner som ikke gjelder andre religioner.

Det to år gamle lovforslaget ble utformet før terrorangrepene i Frankrike og Danmark, men er utformet for å bekjempe radikale islamisters økende innflytelse, sier Kurz.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!