*Nettavisen* Nyheter.

Over 100 terror-tiltalt i Marokko

I løpet av de ti siste dagene har marokkanske myndigheter tiltalt over 100 mennesker for å ha hatt forbindelser til terrorisme.

03.11.03 18:41

Arrestasjonene er resultat av etterforsknigen etter selvmordsbomber som tok livet av 33 personer i Casablanca i mai i år, melder nyhetsbyrået Reuters.

Den siste gruppen som ble stilt for retten, er menn tiltalt for å ha prøvd å innføre sin egen versjon av islamsk lov i et nabolag.

Også fem medlemmer av organisasjonen Adl wal Ihsane (Rettferd og veldedighet), en ikke-voldelig, islamistisk bevegelse som ikke har fått lov til å danne politisk parti, er blant de som sist er blitt tiltalt under antiterrorlovene som ble vedtatt i dagene etter selvmordsbombene.

Den marokkanske menneskerettighetsorganisasjonen sier ifølge Reuters at terrorsakene ikke møter kravene til rettferdige rettssaker. Ifølge gruppen blir de tiltalte behandlet raskt og i grupper, ofte uten tilgang til advokat i begynnelsen av straffeforfølgelsen. Søksmålet skal ofte være bygd nesten utelukkende på etterforskernes avhør.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag