RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Over 1.000 døde i hetebølgen i Pakistan

PÅ SYKEHUS: Et dehydrert barn på et lokalt sykehus i Karachi torsdag. Temperaturen synker, men antallet ofre for hetebølgen stiger.
PÅ SYKEHUS: Et dehydrert barn på et lokalt sykehus i Karachi torsdag. Temperaturen synker, men antallet ofre for hetebølgen stiger. Foto: Shakil Adil (Ap)
Bare torsdag meldte sykehusene om rundt 200 dødsfall.

ISLAMABAD (NTB-DPA-Reuters): Dødstallet fra hetebølgen i Pakistan klatret torsdag opp mot 1.100, på tross av temperaturfall i den hardest rammede byen Karachi.

Over 1.000 mennesker har mistet livet i Karachi siden ramadan startet i slutten av forrige uke, opplyser Ijaz Afzal, sjefen for helsedepartementet i provinsen Sindh sør i landet.

Bare torsdag meldte sykehusene om rundt 200 dødsfall. Samtidig falt temperaturene til rundt 36 grader, etter at gradestokken hadde vist hele 45 grader tidligere i uka.

Hetebølgen har også krevd nærmere 80 menneskeliv i byen Hyderabad, som ligger rett ved Karachi, ifølge distriktets myndigheter, som varsler at dødstallet kan komme til å stige.

Temperaturfallet har dempet det enorme presset på pakistanske sykehus, som har hatt massiv pågang på grunn av hetebølgen.

– Det er fortsatt ingen enkel situasjon, sier legen Seemin Jamali ved Jinnah sykehus, som har behandlet minst 8.000 mennesker for heteslag de siste fire dagene. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere