Over 16.000 evakueres fra skogbrann i Chile

HEFTIG: Skogbrannen er ute av kontroll og truer med å ramme den chilenske havnebyen Valparaíso.

HEFTIG: Skogbrannen er ute av kontroll og truer med å ramme den chilenske havnebyen Valparaíso. Foto: Alberto Miranda San Martin (Afp)

Skogbrannen er ute av kontroll og truer med å ramme den chilenske havnebyen Valparaíso. Over 16.000 mennesker evakueres.

Myndighetene har erklært unntakstilstand mens brannmannskapene kjemper mot flammene for å unngå at de når Valparaíso og nabobyen Viña del Mar.

Soldater og politifolk gjennomfører evakueringen for å være på den sikre siden i tilfelle brannen sprer seg, opplyser Chiles beredskapstjeneste Onemi fredag kveld lokal tid.

Flammene sprer seg raskt og har allerede ødelagt flere hundre hektar land få kilometer fra Valparaíso, som fortsatt blir gjenoppbygget etter fjorårets storbrann.

I fjor mistet 13 mennesker livet i en voldsom brann i byen, som ligger drøyt ti mil nordvest for hovedstaden Santiago. Flere tusen hjem ble ødelagt i Valparaíso, som står på UNESCOs verdensarvliste og er kjent for sin fargerike trehusbebyggelse.

Skogbranner er vanlige i Chile på denne tiden av året. Etter en varm, tørr sommer har det søramerikanske landet i år blitt rammet spesielt hardt. Fredagens brann startet i et område med gress og furuskog utenfor Valparaíso. (©NTB) (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.