*Nettavisen* Nyheter.

Over 1700 reddet av gresk kystvakt

KOM OVER EGEERHAVET: En mor og hennes barn fotografert på Lesbos mandag der de kom i land etter å ha krysset Egeerhavet fra Tyrkia. Europa står midt oppe i den verste flyktningekrisen siden 2. verdenskrig. Hovedbølgen av flyktninger kommer fra borgerkrigsrammede Syria. Foto: Aris Messinis (Afp)

Gresk kystvakt har de siste dagene reddet 1743 flyktninger og migranter, fordelt på 57 oppdrag rundt de østlige øyene i Egeerhavet.

ATEN (NTB-AP): Mer enn 1.700 flyktninger og migranter er reddet av gresk kystvakt de siste tre dagene. Et lite barn er funnet dødt etter å ha blitt skylt på land på ei strand på ferieøya Kos.

Den greske kystvakten opplyser at den mellom fredag morgen og mandag morgen har reddet 1.743 flyktninger og migranter, fordelt på 57 separate oppdrag i farvannene rundt de østlige øyene i Egeerhavet.

Tallet inkluderer ikke flyktninger og migranter som har klart å ta seg fram til de greske øyene på egen hånd fra den tyrkiske kysten.

Den greske kystvakten opplyser også at det i helgen ble funnet et dødt barn, trolig i alderen mellom tre og fem år, som var blitt skylt på land på ei strand på øya Kos. Barnet var ikledd blå bukser og hadde på seg en rosa topp, men de videre omstendighetene er uklare, heter det i meldingen fra kystvakten. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag