Gå til sidens hovedinnhold

Over 20.000 landsbyboere satt i karantene i Kina

Kina har satt over 20.000 innbyggere fra landsbyer i Hebei-provinsen i statsdrevne karantenesentre etter et større koronautbrudd.

Karantenesentrene består av hotell, og familiemedlemmer blir innkvartert i hver sine rom, ifølge den kinesiske rikskringkastingen CCTV.

114 nye smittetilfeller ble registrert fredag, som er det høyeste dagstallet siden mars i fjor. De fleste av tilfellene er i Hubei-provinsen, hvor det nå er innført portforbud.

Landsbyboerne kommer fra områder ved byen Shijiazhuang, som ligger rundt 30 mil sørvest for Beijing.

Kina hadde i stor grad fått kontroll over koronaviruset etter å ha innført strenge restriksjoner. Men de siste ukene har smittetallene igjen tiltatt. Økningen knyttes til at flere personer er blitt koronasmittet uten å få symptomer.

– Det er naturlig at de føler seg redde og har panikk, sier Liu Jinpei, en psykolog som jobber på ett av karantenesentrene, til CCTV.

Kinesiske myndigheter jobber nå også for raskt å på plass det som omtales som et «sentralt, medisinsk observasjonssenter med over 3.000 sengeplasser». Der skal personer som risikere å bli smittet, isoleres, ifølge meldingen.

Kina feirer snart nyttår, og da er et stort antall migrantarbeidere ventet å vende hjem til landsbyene sine, noe som har ført til frykt for at de bringer koronasmitte inn i områder der det bor mange eldre.

Torsdag meldte Kina om sitt første koronarelaterte dødsfall på åtte måneder.

(©NTB)

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien

Kommentarer til denne saken