RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Over 200 døde i listerioseutbrudd i Sør-Afrika

Over 200 mennesker er døde som følge av listeriose i Sør-Afrika siden 2017, ifølge myndighetene i landet. Utbruddet er trolig det verste i verden noensinne.

Siden januar 2017 myndighetene bekreftet til sammen 1.033 tilfeller av listeriose. Til sammen har 204 mennesker nå dødd som følge av sykdommen i samme periode, drastisk opp fra 172 for to måneder siden.

Listeriose kommer fra bakterien listeria, som finnes svært mange steder, blant annet i jord, vann og avføring fra dyr. Bakterien kan spesielt besmitte matvarer som kjøtt, meieriprodukter, sjømat og frukt og grønt. De fleste får i seg bakterien ofte, uten å bli syke av den.

Helsemyndighetene i Sør-Afrika kunngjorde i mars at de mistenker at bakterieutbruddet stammer fra en Enterprise Food-fabrikk 300 kilometer nordøst for hovedstaden Pretoria, og har bedt om at alle produkter fra fabrikken blir tilbakekalt umiddelbart.

I en uttalelse torsdag skriver den sørafrikanske regjeringen at antallet nye tilfeller har gått drastisk ned siden myndighetene identifiserte kilden til utbruddet.

Ifølge FN er listerioseutbruddet i Sør-Afrika trolig det største i verden noensinne.

Som følge av utbruddet har flere av landene i regionen rundt innført forbud mot å importere kaldt kjøtt fra Sør-Afrika.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere