RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Over 300 skadd i jordskjelv

Minst 300 personer er skadd og over 100.000 fordrevet etter et kraftig jordskjelv i Yunnan-provinsen sørvest i Kina.

Tusenvis av redningsarbeidere lette onsdag etter overlevende og omkomne i ruinene av sammenraste bygninger.

Til nå er kun én person bekreftet omkommet i skjelvet, som hadde en styrke på 6,0. Området ligger nær grensen til Myanmar og Laos.

– Mange hus raste sammen, og vi undersøker antall ofre. Etterskjelvene kommer uten opphold, sier en lokal tjenestemann til nyhetsbyrået Xinhua.

3.200 soldater er sendt til området for å hjelpe til i redningsarbeidet. I tillegg deltar 800 brannmenn og 35 spesialtrente hunder.

Om lag 100 skolebygninger er ødelagt, ifølge Xinhua, men ingen elever ble rammet ettersom skjelvet skjedde sent på kvelden.

Skoler og sikkerhet mot jordskjelv er et følsomt tema i Kina etter at over 5.000 skoleelever mistet livet i et kraftig jordskjelv i naboprovinsen Sichuan i 2008.

Skjelvets episenter lå i Jinggu, et fylke som er kjent for sine mange teplantasjer. Jordskjelvet kunne også kjennes i Yunnans provinshovedstad Kunming. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere