*Nettavisen* Nyheter.

Over 50 drept i eksplosjoner

Den blodigste dagen i Irak på flere måneder.

15.04.08 14:34

En bilbombe tok livet av 40 mennesker og såret mer enn 70 andre utenfor et offentlig kontor i Baquba i Diyala-provinsen i Irak tirsdag.

Trolig al-Qaida
Al-Qaida, som er kjent for bruken av bilbomber, mistenkes å stå bak angrepet som er et av de dødligste på flere måneder. Det melder Reuters.

Politiet sier de regner med at dødstallene vil stige, ettersom flere mennesker fremdeles satt innestengt i bilene sine etter eksplosjonen.

Blant annet var tre busser og flere butikker totalødelagt, ifølge det amerikanske militæret.

Selvmordsbomber i bil
- Disse handlingne er ment å skape frykt hos lokalbefolkningen og er nok et eksempel på grusomhetene de anti-irakiske opprørerne står bak, sier militærets talsperson, major Peggy Kageleiry til Reuters.

Den multietniske Diyala-priovinsen er en av de voldelilgste i Irak, og er et av de siste stedene al-Qaida fremdeles holder stand i Irak

I Ramadi vest i landet ble 13 mennesker drept og 14 andre skadd da en selvmordsbomber sprengte en bil utenfor en restaurant.

Amerikansk flyangrep
Angrepene i de sunnimuslimske områdene er de første på lenger tid, etter at de hardeste kampene har stått mellom sjiamuslimer som har slåss innbyrdes og mot irakiske sikkerhetsstyrker i blant annet Basra og Bagdad sør i landet den senere tiden.

Kampene har roet seg der, etter at en uttalt våpennedleggelse ble innført, men fremdeles er det trefninger. I Sadr City i Bagdad ble natt til tirsdag 10 mennesker drept da amerikanske styrker bombet området.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.