RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Over 50 fly forsinket etter bombetrussel mot Arlanda

DETTE FLYET: Ifølge svenske medier var bombetrusselen på Arlanda rettet mot Germanwings-flyet som sees i bakgrunnen på bildet. Foto: Johan NIlsson /TT / NTB scanpix
DETTE FLYET: Ifølge svenske medier var bombetrusselen på Arlanda rettet mot Germanwings-flyet som sees i bakgrunnen på bildet. Foto: Johan NIlsson /TT / NTB scanpix Foto: Johan Nilsson /tt (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Mange passasjerer rammes av forsinkelser mens politiet undersøker en bombetrussel mot fly på Arlanda flyplass utenfor Stockholm.

Deler av flyplassen er sperret av og passasjerer evakuert.

Politiet fikk like før klokka 9 tirsdag melding om bombetrusselen. Tidlig tirsdag ettermiddag er det ikke rapportert om funn, men situasjonen har ført til forsinkelser i flytrafikken.

To av de tre pirene på terminal 5 er evakuert, og passasjerer er evakuert fra flere fly og fra deler av terminalbygningen. Trafikken flyttes til den tredje piren, som ikke er evakuert. Fly som skulle ha landet i det aktuelle området, omdirigeres.

Påvirker utenlandstrafikken

Kommunikasjonsdirektør Klas Nilsson i Swedavia opplyser til SVT at mellom 50 og 100 fly påvirkes av situasjonen.

Også norsk flytrafikk kan bli rammet av hendelsen. Informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian sier bombetrusselen påvirker selskapets flygninger fra Stockholm.

– Det vil også kunne påvirke andre flygninger i rutenettet vårt. Vi ber derfor passasjerene våre om å følge med. Vi sender også ut SMS til passasjerer som får forsinkelser på flygningene sine, sier han til NTB.

Innenlandstrafikken på Arlanda er ikke rammet av evakueringene og der går trafikken som normalt.

Saken fortsetter under bildet.

SPENT SITUASJON: Deler av Arlanda lufthavn utenfor Stockholm er evakuert på grunn av en bombetrussel.

Bombeteknikere

– Det er politi over alt, sier en reisende som ble evakuert fra et fly, til Aftonbladet.

– Vi skulle akkurat til å ta av. Flyet rullet ut, men så kom vi ikke lenger. Først sa flygeren at han ikke visste hvorfor vi ikke fikk ta av. Så sa han at det var en bombetrussel på flyet ved siden av oss, sier passasjeren, som bare oppgir navnet Johan.

Et stort politioppbud er på stedet og bombeteknikere er på plass.

– Vi har fått inn en trussel mot fly, vi holder på å undersøke hva dette er for noe, er alt pressevakt Albin Näverberg ved Stockholm-politiet vil si.

– Mistanken er knyttet til bagasje. Noen utganger er avsperret mens politiet undersøker dette, sier presseansvarlig Ulf Wallin i Swedavia.

Mann mistenkt

Det var tirsdag formiddag usikkerhet om det dreide seg om trusler mot ett eller to fly, og politiet var sparsomme med opplysninger. Ifølge SVT opplyser SAS at trusselen var rettet mot deres flygning til Helsingfors.

Aftonbladet skriver at en mann i 50-årsalderen skal ha henvendt seg til personalet på et Germanwings-fly til Hamburg, som sto ved utgang 7 på flyplassens terminal 5.

Mannen skal ha spurt etter noen som snakket svensk og fortalt at han hadde en følelse av at det var en bombe om bord i et SAS-fly, og at sønnen hans hadde pakket ned en bombe i bagasjen hans.

Mannen skal være tatt hånd om av politiet, mistenkt for grov trussel.

– Han er tatt hånd om, men ikke pågrepet, sier politiets pressetalsmann Lars Byström.
Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere