RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Over 70 syke av gass i butikk

Sist oppdatert:
Over 70 personer er syke etter at en ukjent gass ble sluppet ut i en butikk i St. Petersburg i Russland mandag. I to andre butikker i samme kjede er det funnet rørbomber.

Politiet tror en kommersiell krangel og utpressing er bakgrunn for hendelsene.

En talsmann for nød-departementet, Viktor Beltsov, sier at 78 mennesker ble syke etter å ha pustet inn gassen. 66 av dem er innlagt på sykehus, men tilstanden skal ikke være livstruende for noen av dem.

- Mistenkelige beholdere med det som trolig er tidsinnstilte rørbomber er funnet i to andre butikker i samme kjede. De blir nå uskadeliggjort, sier myndighetenes talsmann Andrei Alyabyev ifølge Sky News.

Ansatte i kjeden, som bare har butikker i St. Petersburg og som selger møber, har fortalt politiet at de har mottatt truende brev de siste ukene.

I brevene ble det truet med å ødelegge kjedens salg under den travle ferieperioden. Nyttårsaften er en tradisjonell gave-dag i Russland, på samme måte som julen i vestlige land.

En talsmann for St. Petersburg-politiet sier at det trolig var gassen metantiol som ble sluppet løs.

Det amerikanske kontoret for gift - og sykdomsregistering opplyser at metantiol er en gass som lukter som rotten kål, og at den både oppstår naturlig og fabrikkeres for bruk i plast og pesticid.

Kontorets nettsider sier lite om gassens potensielle helsefarer, men forteller at en person som ble utsatt for store mengder metantiol falt i koma og døde.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere